Sponsors

Is het recept lekker?

Labels

voorgerecht zeevruchten groente

Statistieken

bekeken:48x

Noix de Saint Jacques aux poireaux (St Jacobsschelpen op prei)

Ingrediënten

6 coquilles Saint Jacques (St Jacobsschelpen), diepvries
40 g boter, in kleine dobbelsteentjes
100 g prei, in dunne schijfjes
50 g venkelknol, in dunne reepjes
kerrie
zout, peper
3 eetlepels Noilly Prat (droge witte vermouth)
6 plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm
1 eidooier, losgeklopt
1 kg grof zeezout

Bereiding

Hard parelmoergedeelte van coquille verwijderen.
Wit deel halveren.
In 10 g boter prei en venkel 5 minuten bakken.
In elke schelp bedje van prei-venkelmengsel scheppen, gehalveerde coquille en oranje deel (kuit) erop leggen.
Met wat zout, peper en beetje kerrie bestrooien.
Noilly Prat en rest van boter erover verdelen.
Ontdooide bladerdeegplakjes dun uitrollen.
Over gevulde schelpen vouwen (vastplakken met eidooier).
Uit rest van deeg 6 schelpjes snijden en met water op schelp plakken.
Afgedekt in koelkast bewaren.
Oven voorverwarmen op 200ÂșC.
Deeg bestrijken met eidooier.
Schelpen 8 minuten in van oven bakken.
Op elk bord bedje zeezout strooien.
Hete St Jacobsschelpen erop zetten.
Direct serveren.

Tip: of vul de schelpen met reepjes andere vis of met garnalen.